Blauwe vogels (18-99 jaar)

De IJsvogels zijn volwassen scouts (18+) met een lichte tot matige verstandelijke en soms lichamelijke beperking, zij zijn de enige ”Bijzondere Eisen (B.E.) speltak” binnen de regio, met veel plezier spelen zij elke 2 weken het scouting spel onder begeleiding van deskundige vrijwilligers!

Opkomsten: In de oneven kalenderweken op donderdag van 19:30 tot 21:00 uur. 

De meeste IJsvogels worden met de Regio taxi gebracht en gehaald.

De scouts met een beperking worden binnen Scouting Nederland blauwe vogels genoemd . De term Blauwe Vogel komt uit een sprookje van de Belgische schrijver Maurice Maeterlinck. Het sprookje heet oorspronkelijk l’Oiseau Bleu, wat Frans is voor De Blauwe Vogel. Het sprookje gaat over het meisje Mytyl en haar broertje Tyltyl. Zij zijn op zoek naar de Blauwe Vogel, want van een fee hebben ze gehoord dat ze daarmee hun zieke buurmeisje kunnen genezen. Op hun zoektocht maken ze spannende avonturen mee, maar ze kunnen de Blauwe Vogel niet vinden. Als ze weer thuiskomen, besluiten ze om hun eigen, witte duif aan het buurmeisje te geven. En dan gebeurt er iets merkwaardigs: de duif wordt blauw en het buurmeisje geneest. De moraal van het verhaal: door iets van jezelf te geven, breng je een ander geluk.

Leiding: Remieke & Demi

Wet

‘Ik ben een IJsvogel. Wat IJsvogels doen, doen we samen.’

 

Belofte

‘Ik beloof mijn best te doen een goede IJsvogel te zijn. Samen te spelen en samen te delen.’

Sponsor Tarcisius gratis!

Binnen onze Scoutinggroep hebben we sponsoracties om op die manier Scouting betaalbaar te maken voor iedereen. Een van die acties is SponsorKliks. Hoe werkt het? Heel simpel. Webwinkels betalen een commissie voor elke bestelling die via onze pagina op SponsorKliks.nl wordt gedaan. Deze commissie stort SponsorKliks op onze bankrekening.


Vacatures

Meer weten over vrijwilligerswerk bij Scouting? Laat je verrassen door één van de uitdagende vacatures of lees meer over vrijwilliger worden bij Scouting.

  • Leiding Rivierbevers
  • Leiding Krevelscouts
  • Leiding IJsvogels
  • Oudervertegenwoordiger
  • Facilitaire ondersteuners

Maatschappelijke stage

Iedere scholier krijgt er wel mee te maken: de maatschappelijke stage. Sommige scholieren gaan aan de slag in peuterspeelzalen, bejaardentehuizen of sociale werkplaatsen. Maar je kunt natuurlijk ook bij Scouting terecht.