Explorers (15-18 jaar)

Explorers logo

Ben jij tussen de 15 en 18 jaar en wil jij je eigen plannen maken? Word dan explorer! De explorers organiseren hun eigen activiteiten, zoals een expeditie in het binnen- of buitenland. Ga zwerven in Zweden, op kamp in Luxemburg of zeilen in Zeeland. Ook organiseren ze spectaculaire evenementen, uitdagende outdoor activiteiten en als klap op de vuurpijl runnen ze gezamenlijk hun eigen afdeling met een bestuur bestaand uit een voorzitter, penningmeester en een secretaris.

RSA317

Opkomst: vrijdag van 19:30 tot 22:00 uur

Begeleiding in plaats van leiding

Explorers worden ondersteund door begeleiders die adviseren en motiveren waar nodig. Zij zijn elke opkomst aanwezig en gaan ook mee op kamp. De begeleiders zijn in het bezit van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Zo kunnen de explorers nieuwe vaardigheden en kennis opdoen, passend bij hun niveau, leeftijd en interesses. Onze explorers zetten ze de eerste stappen in hun ontwikkeling als zelfstandige, verantwoorde en sociale jongvolwassenen. Dit heet bij. Dit heet bij Scouting de ‘doorlopende leerlijn’. De Explorergids biedt inspiratie en tips voor deze leeftijdsgroep.

Meer weten over explorers? Bezoek dan de speciale explorersite.

Begeleiding: Remco & Daniëlle

Belofte

‘Ik beloof mijn best te doen een goede explorer te zijn. Iedereen te helpen waar ik kan en me te houden aan de Scoutingwet. Ik wil samen met anderen het goede zoeken en bevorderen. Ik wil de kansen die ik krijg benutten, door zo goed mogelijk om te gaan met de middelen die mij ter beschikking staan. Jullie kunnen op mij rekenen.’