Gratis Scouting

Het gemeentebestuur van Ede vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen aan de maatschappij. De gemeente Ede maakt het daarom mogelijk voor inwoners om aan sport, recreatie of iets cultureels te doen. Deze regeling is voor zowel kinderen als volwassenen! De gemeente komt maximaal €200 euro per jaar tegemoet als u hier recht op heeft. Dit betekent dat u of uw kinderen gratis lid kunnen worden van Scouting Tarcisius Ede en dus elke week weer een avontuur kunnen beleven bij een van de speltakken.

Hoe werkt het?

Een uitgebreide uitleg kunt u vinden op ededoetmee.nl  Om te weten of u in aanmerking hiervoor komt, kunt u op de website van de gemeente uw recht berekenen. Als uw gezin minder dan 120% van het sociaal minimum verdient, of als u als volwassene een inkomen heeft dat lager is dan 110% van het sociaal minimum, dan heeft u in principe recht op de tegemoetkoming.

U kunt vervolgens de tegemoetkoming aanvragen via Meer Kinderen Meedoen of Meer Volwassenen Meedoen. Mocht u vragen hebben over Ede Doet mee, klik dan hier.