IJsvogels (18+)
Welkom bij de IJsvogels!
De IJsvogels is een speltak van Scouting Tarcisius Ede voor mensen met een licht verstandelijke beperking van 18 jaar en ouder. Wij bieden een veilige en uitdagende omgeving waarin onze leden nieuwe vaardigheden kunnen leren, vrienden kunnen maken en plezier kunnen hebben.
Bij de IJsvogels staat teamwork en samenwerking centraal. Onze activiteiten zijn gericht op het ontwikkelen van sociale vaardigheden, het vergroten van zelfvertrouwen en bevorderen van zelfstandigheid binnen hun mogelijkheden. We doen allerlei leuke en uitdagende activiteiten, zoals kamperen, knutselen, koken, spelletjes spelen en nog veel meer!
Als je lid wordt van de IJsvogels, word je onderdeel van een warme en hechte gemeenschap. Onze enthousiaste en ervaren leiding staat altijd voor je klaar en helpt je om je grenzen te verleggen en je talenten te ontdekken.
Lijkt het je leuk om lid te worden van de IJsvogels? Kom dan gerust een keer kijken bij onze bijeenkomsten.
Wanneer: In de oneven kalenderweken op donderdag van 19:30 tot 21:00 uur plaats
op onze blokhut aan de Bosrand 17 A in Ede. Je bent van harte welkom!
Voor meer informatie of om je aan te melden, kun je contact opnemen via het formulier onderaan deze pagina.
Wij kijken er naar uit om je te ontmoeten bij de IJsvogels!
Opkomsten:
Leiding: Maaike, Remieke & Demi
Wet
‘Ik ben een IJsvogel. Wat IJsvogels doen, doen we samen.’
Belofte
‘Ik beloof mijn best te doen een goede IJsvogel te zijn. Samen te spelen en samen te delen.’
Blauwe Vogels
De scouts met een beperking worden binnen Scouting Nederland Blauwe Vogels genoemd . De term Blauwe Vogel komt uit een sprookje van de schrijver M. Maeterlinck. Het sprookje gaat over het meisje Mytyl en haar broertje Tyltyl. Zij zijn op zoek naar de Blauwe Vogel, want van een fee hebben ze gehoord dat ze daarmee hun zieke buurmeisje kunnen genezen.
Op hun zoektocht maken ze avonturen mee, maar ze kunnen de Blauwe Vogel niet vinden. Als ze weer thuiskomen, besluiten ze om hun eigen, witte duif aan het buurmeisje te geven. Dan gebeurt er iets merkwaardigs: de duif wordt blauw en het buurmeisje geneest.
De moraal van het verhaal: door iets van jezelf te geven, breng je een ander geluk.
Volg ons ook op