Lid worden

Laat je uitdagen en ontdek Scouting! Op deze pagina leggen we uit hoe de inschrijfprocedure bij onze Scoutinggroep werkt.

Informatie over het lidmaatschap

Scouting staat voor uitdaging! Al vanaf 5 jaar kun je lid worden. Als je lid wilt worden van Scouting Tarcisius Ede kun je eerst 4 keer komen kijken. Je doet dan mee aan alle activiteiten en je maakt kennis met het scoutingspel en met de groep.  Mocht je het na 4 keer niets vinden, dan ben je nergens toe verplicht. Vind je het wel leuk, dan word je lid en mag je iedere week komen. Als je lid bent word je geïnstalleerd en mag je je Scoutfit dragen. Op dat moment hoor je er echt bij!

Lidmaatschap van Scouting Tarcisius Ede heeft zo zijn voordelen

Scouting is een van de leukste activiteiten om te doen in je vrije tijd. Want scouting is uitdagend en afwisselend! Je doet elke keer weer iets anders, bent veel buiten, in het bos of op het veld, maar ook af en toe binnen voor een toneelstuk of creativiteit. En als je ouder wordt nemen je uitdagingen, verantwoordelijkheden en mogelijkheden toe, ga je kamperen, naar het buitenland, zelf organiseren, en word je misschien wel zelf leiding.

Niet voor niets heeft Scouting jeugd- en kaderleden die jaren bij één of meerdere speltakken actief zijn!
Lijkt jou het ook leuk om lid te worden van Scouting Tarcisius Ede? Of lijkt het je super om leiding te geven aan een enthousiaste groep kinderen? Neem dan eens contact op met de ledenadministratie.

Wachtlijst

Om een leuk en veilig Scoutingspel te kunnen spelen is het belangrijk dat de verhouding tussen het aantal leden en leiding goed is, wij volgen de richtlijnen van scouting Nederland hierin. Het aanbod van het aantal leden is soms groter dan het aantal beschikbare vrijwilligers. In dat geval hanteren we een wachtlijst. We hebben niet altijd een wachtlijst dus aanmelden kan sowieso! Je mag altijd 4 keer gratis en vrijblijvend meedoen. Onze wachtlijst coördinator zal u 2 maal per jaar een reminder sturen met uw plek op de wachtrij en de vraag of u gebruik van de wachtlijst wilt blijven maken. We geven nooit inzage in de wachtlijst vanwege de AVG wetgeving.

Liever gelijk beginnen? Word vrijwilliger bij Tarcisius en skip the line!

Als vrijwilliger bij Tarcisius mogen jij en je gezin altijd lid worden ondanks de eventuele wachtlijst. kijk op onze vacature pagina of er iets voor u tussen zit!