Plusscouts

IJsvogels

De IJsvogels zijn volwassen scouts met een verstandelijke beperking. Ondanks hun verstandelijke en bij een aantal ook lichamelijke beperking vinden zij het leuk om bij scouting te zijn. Wij komen om de week op donderdagavond bij elkaar en beginnen dan met een kopje koffie. Daarna beginnen we met onze scoutingactiviteiten, en dat kan van alles zijn: broodjes bakken met een stok boven een kampvuur, iets moois maken ter gelegenheid van Valentijnsdag, een boswandeling, of spelletjes spelen binnen of buiten.
In de regio zijn de IJsvogels van Tarcisius de enige speltak voor volwassen scouts met een verstandelijke beperking. De meeste IJsvogels worden met de Regiotaxi gebracht en gehaald.

Opkomsten: in de oneven kalenderweken op donderdagavond van 19:30 tot 21:00 uur
Leiding: Paul en Remieke

 

Eigenheimers

Het Krieltje en de Pieper zijn niet meer, maar een eervolle vermelding voor de historie van Tarcisius heeft de inspiratie geboden voor de naam van deze groep Plusscouts: Eigenheimers. De Eigenheimers zijn dames en heren van 21 jaar en ouder, die samen op regelmatige basis het scoutinggevoel willen blijven ervaren. Een tikje onregelmatig van vorm, met een ruwe top en zeer kruimig kokend: dat zijn de Eigenheimers!
De avonden bestaan uit creatieve uitspattingen zoals het bedrukken van shirts, soms iets actiefs zoals boogschieten en messy twister en daarnaast vooral gezelligheid onder het genot van een drankje.

We hebben opkomsten in de oneven weken op zaterdagavond van 20:00 tot 22:00 uur.

 

OLC

OLC staat voor Oud Leden Club en bestaat dus uit oud-leden van scouting. Deze plusscoutsgroep bestaat uit (oud)leiding of leden die scouting niet willen verlaten, maar die niet meer wekelijks opkomst willen draaien. De OLC is vooral gericht op gezelligheid. De activiteiten, die ongeveer 6 keer per jaar plaatsvinden zijn zeer divers en bestaan bijvoorbeeld uit gans op bord, kanoën, wadlopen en lasergamen. Naast de activiteiten is er ongeveer 2 keer in het jaar een weekendkamp.

Belofte Plusscouts

  

'Ik beloof mijn best te doen in mijn rol een goede bijdrage te leveren aan Scouting. Iedereen te helpen waar ik kan en me te houden aan de Scoutingwet. Ik doe mijn best een bijdrage te leveren aan de samenleving, zowel binnen als buiten Scouting. Jullie kunnen op mij rekenen.'

Belofte leiding

   

'Ik beloof mijn best te doen goede leiding te zijn. Iedereen te helpen waar ik kan en me te houden aan de Scoutingwet. Ik wil jullie helpen goede scouts te zijn en jullie stimuleren in je ontwikkeling. Ik wil dit samen met de andere leiding doen. Jullie kunnen op mij rekenen.'

Dit gaan we binnenkort beleven

donderdag 9 april 19:30 t/m 21:00
IJsvogels: Afgelast: IJsvogels: Pasen
zaterdag 11 april 20:00 t/m 23:00
Eigenheimers: Afgelast: Hockey - Remco & Robin
donderdag 23 april 19:30 t/m 21:00
IJsvogels: Afgelast: IJsvogels: verjaardagen
maandag 4 mei 18:30 t/m 21:00
Eigenheimers: Afgelast: Assisteren Dodenherdenking | Marcel?
donderdag 7 mei 19:30 t/m 21:00
IJsvogels: Afgelast: IJsvogels: kampvuur

Vragen, opmerkingen of een keer komen kijken? Neem contact met ons op.