Plusscouts (21+)

plusscouts logo

Welkom bij de Plusscouts van Scouting Tarcisius Ede! Ben jij een (jong)volwassene en heb je altijd al iets willen betekenen voor Scouting? Of wil je graag je ervaring en kennis delen met anderen? Dan zijn de Plusscouts iets voor jou!

Er zijn twee groepen Plusscouts, De Eigenheimers en De OLC. Plusscouts zijn in meer of mindere maten actief betrokken bij Scouting. Je kunt bijvoorbeeld een rol spelen als begeleider bij activiteiten, als coach voor jeugdleden of als organisator van evenementen. Ook kun je deelnemen aan trainingen en cursussen om jezelf verder te ontwikkelen.

Bij de Plusscouts staat gezelligheid en saamhorigheid voorop. Je werkt samen met andere enthousiaste (jong)volwassenen en deelt je passie voor Scouting. Het is een mooie manier om nieuwe mensen te leren kennen en nieuwe ervaringen op te doen.

Lijkt het je wat om Plusscout te worden bij Scouting Tarcisius Ede? Neem dan contact met ons op met het onderstaande formulier voor meer informatie en een kennismakingsgesprek. We verwelkomen je graag bij onze gezellige en betrokken groep!

Eigenheimers

Als eervolle verwijzing aan de historie van Tarcisius heet deze groep Plusscouts De Eigenheimers.

De Eigenheimers zijn scouts van 21 jaar en ouder, die samen op regelmatige basis het scoutinggevoel willen blijven ervaren. Een tikje onregelmatig van vorm, met een ruwe top en zeer kruimig kokend: dat zijn de Eigenheimers!


De avonden bestaan uit creatieve uitspattingen zoals het bedrukken van shirts, soms iets actiefs zoals boogschieten en messy twister en daarnaast vooral gezelligheid onder het genot van een drankje.

Opkomsten in de oneven weken op zaterdagavond van 20:00 tot 22:00 uur.

OLC

OLC staat voor Oud Leden Club.

Deze plusscoutsgroep bestaat uit (oud)leiding of leden die scouting niet willen verlaten, maar die niet meer wekelijks opkomst willen draaien.

De OLC is vooral gericht op gezelligheid. De activiteiten bestaan uit ongeveer drie keer per jaar een weekendkamp met zeer diverse activiteiten. Die bestaan bijvoorbeeld uit handelspellen, kanoën, wadlopen en laser gamen.

Belofte Plusscouts

‘Ik beloof mijn best te doen in mijn rol een goede bijdrage te leveren aan Scouting. Iedereen te helpen waar ik kan en me te houden aan de Scoutingwet. Ik doe mijn best een bijdrage te leveren aan de samenleving, zowel binnen als buiten Scouting. Jullie kunnen op mij rekenen.’

Belofte leiding

‘Ik beloof mijn best te doen goede leiding te zijn. Iedereen te helpen waar ik kan en me te houden aan de Scoutingwet. Ik wil jullie helpen goede scouts te zijn en jullie stimuleren in je ontwikkeling. Ik wil dit samen met de andere leiding doen. Jullie kunnen op mij rekenen.’