Plusscouts (21-99 jaar)

Eigenheimers

Het Krieltje en de Pieper zijn niet meer, maar een eervolle vermelding voor de historie van Tarcisius heeft de inspiratie geboden voor de naam van deze groep Plusscouts: Eigenheimers. De Eigenheimers zijn dames en heren van 21 jaar en ouder, die samen op regelmatige basis het scoutinggevoel willen blijven ervaren. Een tikje onregelmatig van vorm, met een ruwe top en zeer kruimig kokend: dat zijn de Eigenheimers!
De avonden bestaan uit creatieve uitspattingen zoals het bedrukken van shirts, soms iets actiefs zoals boogschieten en messy twister en daarnaast vooral gezelligheid onder het genot van een drankje.

We hebben opkomsten in de oneven weken op zaterdagavond van 20:00 tot 22:00 uur.

OLC

OLC staat voor Oud Leden Club en bestaat dus uit oud-leden van scouting. Deze plusscoutsgroep bestaat uit (oud)leiding of leden die scouting niet willen verlaten, maar die niet meer wekelijks opkomst willen draaien. De OLC is vooral gericht op gezelligheid. De activiteiten, die ongeveer 6 keer per jaar plaatsvinden zijn zeer divers en bestaan bijvoorbeeld uit gans op bord, kanoën, wadlopen en lasergamen. Naast de activiteiten is er ongeveer 2 keer in het jaar een weekendkamp.

Belofte Plusscouts

‘Ik beloof mijn best te doen in mijn rol een goede bijdrage te leveren aan Scouting. Iedereen te helpen waar ik kan en me te houden aan de Scoutingwet. Ik doe mijn best een bijdrage te leveren aan de samenleving, zowel binnen als buiten Scouting. Jullie kunnen op mij rekenen.’

Belofte leiding

‘Ik beloof mijn best te doen goede leiding te zijn. Iedereen te helpen waar ik kan en me te houden aan de Scoutingwet. Ik wil jullie helpen goede scouts te zijn en jullie stimuleren in je ontwikkeling. Ik wil dit samen met de andere leiding doen. Jullie kunnen op mij rekenen.’