De Roverscouts (18-21 jaar)

roverscouts logo

Welkom bij Roverscouts van Scouting Tarcisius Ede! Ben jij tussen de 18 en 21 jaar en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Dan is de OHIO-Stam iets voor jou!

Lijkt het je wat om lid te worden van de Stam bij Scouting Tarcisius Ede? Neem dan contact met ons op voor meer informatie of vul het formulier onderaan de pagina gelijk in. We verwelkomen je graag bij onze gezellige en betrokken groep!

De OHIO-Stam

De OHIO-Stam bepaalt en organiseert zijn eigen programma, van bowlen tot hutten bouwen of verstoppertje spelen in een woonwijk. Niet alleen is de OHIO-Stam in Ede actief, ook bij regionale en landelijke Stamactiviteiten en scoutingfeesten is de groep actief! De nieuwjaar instuif, Greppeltocht en de Stamraly zijn vaste regionale spellen waar traditie getrouw aan wordt deelgenomen. De Roverscouts hebben een eigen bestuur dat bestaat uit Stam-leden. Waar nodig kunnen zij, ondanks de grote volwassenheid, met vragen terecht bij hun Stam-adviseur. Deze is eveneens lid van Scouting Tarcisius.

Bij de Stam staat gezelligheid en saamhorigheid voorop. veel stamleden zijn tevens ook leiding bij een jongerenspeltak. Je werkt samen met andere enthousiaste vrijwilligers en deelt je passie voor Scouting. Het is een mooie manier om nieuwe mensen te leren kennen en nieuwe ervaringen op te doen.

Vrijdagavond van 20:00 tot 22:00 uur. 

Roverscouts Belofte

‘Ik beloof mijn best te doen een goede roverscout te zijn. Iedereen te helpen waar ik kan en me te houden aan de Scoutingwet. Ik wil samen met anderen het goede zoeken en bevorderen. De kansen die ik krijg benutten, door zo goed mogelijk om te gaan met de middelen die mij ter beschikking staan. Ik wil ontdekken op welke manier ik een bijdrage kan leveren aan de samenleving, zowel binnen als buiten Scouting. Jullie kunnen op mij rekenen.’