Krevelscouts & Jeanne d'Arc Vendel

Ben jij tussen de 11 en 15 jaar en heb je zin in actie? Word lid en beleef uitdagende avonturen bij de scouts! Samen met je nieuwe vriend(inn)en doe je super gave dingen waar je ook nog eens wat van leert. Leer hakken, ga op zomerkamp, kook op je eigen kampvuurtje en ontdek de wereld om je heen! 

Elke zaterdag van 10:00 tot 12:00 uur!

De scouts van 11 tot en met 15 jaar heten 'scouts'. Scouts zijn niet meer bezig met het spelen in thema, zoals bij de bevers (5-7 jaar) en de welpen (7-11) jaar het geval is. Bij de scouts ligt de focus op het bewust ontwikkelen van hun Scoutingkennis en -vaardigheden. Samen in een ploeg zitten met jonger en samenwerken als een echt team, zij hebben allemaal hun eigen interesses en karaktereigenschappen. De verschillende activiteitengebieden (verzamelingen van activiteiten die qua onderwerp bij elkaar horen) zorgen ervoor dat er veel variatie in het programma zit en kinderen elke week iets anders doen.

Zelfstandigheid

Naast samenwerking en elkaar helpen als er problemen zijn, is het ook belangrijk dat scouts (een deel van) een opkomst leren organiseren. Deze groep scouts wordt op deze manier relatief zelfstandig en de scouts worden voorbereid op de volgende speltak, de explorers, waarin ze zelf activiteiten gaan organiseren. Zo blijven scouts zich steeds verder ontwikkelen, dit heet bij Scouting de 'doorlopende leerlijn'. Lees meer over wat Scouting is.

Kom 4 keer gratis meedoen bij de Krevelscouts (jongens) of de Jeanne d'Arc Vendel (meisjes)

Leiding:
Krevelscouts: Luuk, Arwen & Daniel

Jeanne d'Arc Vendel: Jonne & Wikke

Wij zij op zoek naar vrijwilligers!

Belofte

Ik beloof mijn best
te doen
(met de hulp van God)
een goede Scout te zijn, 
bewust het goede te zoeken en te bevorderen,
iedereen te helpen waar ik kan en me te houden aan de Scouts-wet. 
Jullie kunnen op me rekenen.

Wet

Een scout trekt er
samen met anderen op
uit om de wereld te ontdekken en deze meer leefbaar te maken.
Een scout is eerlijk, vriendelijk en zet door.  Een scout is trouw, waardebewust en zorgt goed voor de natuur. Een scout is behulpzaam en respecteert zichzelf en anderen.

 

Een keer meedoen, vragen of afmelden voor een opkomst? Neem contact met ons op!

Dit gaan we binnenkort beleven

zaterdag 11 juli 00:00 t/m 00:00
Jeanne d'Arc Vendel: Pieperdag
zaterdag 18 juli 00:00 t/m 25 juli 00:00
Jeanne d'Arc Vendel: Zomerkamp JDV Scouts