Scouts (11-15 jaar)

scouts logo

Ben jij een stoere jongen of meid tussen de 11 en 15 jaar oud? Dan zijn de Scouts echt iets voor jou! Lees ook ons beleid op inclusiviteit. Bij ons kun je samen met anderen avonturen beleven, nieuwe vaardigheden ontwikkelen en vriend(inn)en voor het leven maken.

Bij de Scouts staat avontuur en uitdaging centraal. Onze activiteiten zijn uitdagend, maar ook super leuk! Zo kun je bijvoorbeeld leren hoe je vuur maakt en je eigen maaltijd kookt boven het kampvuur, je maakt spannende hike-tochten door de natuur en je test je sportieve skills.

Als lid van de scouts ben je onderdeel van een hechte gemeenschap van leeftijdsgenoten die elkaar steunen en aanmoedigen. Bij ons kun je helemaal jezelf zijn en leer je samenwerken met anderen. Onze enthousiaste en ervaren leiding staat altijd voor je klaar om je te helpen bij het ontdekken van je talenten en het verleggen van je grenzen. Zij zijn allemaal in het bezit een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Lijkt het je leuk om lid te worden van de Scouts? Kom dan gerust een keer kijken bij onze bijeenkomsten of vul het formulier onderaan deze pagina in.

Jeanne d’Arc Vendel (meisjes)

Elke zaterdag van 09:30 tot 12:00 uur.
Leiding: Siebren, Lynn, Jonne & Wikke

Krevelscouts (jongens)

Elke zaterdag van 10:00 tot 12:00 uur.
Leiding: Luuk, Arwen, Jorik, Reinout, Luc & Daniel

Leren

Bij Scouting kun je als lid altijd blijven leren en jezelf ontwikkelen, ook als je al langere tijd lid bent. We noemen dit de doorlopende leerlijn. Door de variatie aan activiteiten en de verschillende leeftijdsgroepen binnen Scouting kun je steeds nieuwe vaardigheden ontwikkelen en uitdagingen aangaan die passen bij jouw niveau en interesses. Bovendien leer je bij Scouting ook belangrijke sociale vaardigheden, zoals samenwerken, leidinggeven en verantwoordelijkheid nemen. Of je nu als Beverspeltak begint als 5-jarige of als Explorer start als 15-jarige, bij Scouting kun je altijd blijven leren en plezier maken.

Wet

Een scout trekt er samen met anderen op uit om de wereld te ontdekken en deze meer leefbaar te maken, een scout is eerlijk, vriendelijk en zet door. Een scout is trouw, waarde bewust en zorgt goed voor de natuur, een scout is behulpzaam en respecteert zichzelf en anderen.

Belofte

Ik beloof mijn best te doen een goede Scout te zijn.
Bewust het goede te zoeken en te bevorderen.
Iedereen te helpen waar ik kan en me te houden aan de Scouts-wet. Jullie kunnen op me rekenen.