Scouts (11-15 jaar)

Ben jij tussen de 11 en 15 jaar en heb je zin in actie? Word lid en beleef uitdagende avonturen bij de scouts! Samen met je nieuwe vriend(inn)en doe je super gave dingen waar je ook nog eens wat van leert. Leer hakken, ga op zomerkamp, kook op je eigen kampvuurtje en ontdek de wereld om je heen! 

Jeanne d’Arc Vendel

Elke zaterdag van 09:30 tot 12:00 uur.

Krevelscouts

Elke zaterdag van 10:00 tot 12:00 uur.

De scouts van 11 tot en met 15 jaar heten ‘scouts’. Scouts zijn niet meer bezig met het spelen in thema, zoals bij de bevers (5-7 jaar) en de welpen (7-11) jaar het geval is. Bij de scouts ligt de focus op het bewust ontwikkelen van hun Scoutingkennis en -vaardigheden. Samen in een ploeg zitten met jonger en samenwerken als een echt team, zij hebben allemaal hun eigen interesses en karaktereigenschappen. De verschillende activiteitengebieden (verzamelingen van activiteiten die qua onderwerp bij elkaar horen) zorgen ervoor dat er veel variatie in het programma zit en kinderen elke week iets anders doen.

Zelfstandigheid

Naast samenwerking en elkaar helpen als er problemen zijn, is het ook belangrijk dat scouts (een deel van) een opkomst leren organiseren. Deze groep scouts wordt op deze manier relatief zelfstandig en de scouts worden voorbereid op de volgende speltak, de explorers, waarin ze zelf activiteiten gaan organiseren. Zo blijven scouts zich steeds verder ontwikkelen, dit heet bij Scouting de ‘doorlopende leerlijn’.

Leiding:
Krevelscouts: Luuk, Arwen, Jorik, Reinout & Daniel

Jeanne d’Arc Vendel: Siebren, Lynn, Jonne en Wikke

Wet

Een scout trekt er samen met anderen op uit om de wereld te ontdekken en deze meer leefbaar te maken.
Een scout is eerlijk, vriendelijk en zet door. Een scout is trouw, waarde bewust en zorgt goed voor de natuur. Een scout is behulpzaam en respecteert zichzelf en anderen.

Belofte

Ik beloof mijn best te doen (met de hulp van God)
een goede Scout te zijn,
bewust het goede te zoeken en te bevorderen,
iedereen te helpen waar ik kan en me te houden aan de Scouts-wet.
Jullie kunnen op me rekenen.