Tegemoetkoming op de contributie

Het gemeentebestuur van Ede vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen aan de maatschappij. De gemeente Ede maakt het daarom mogelijk voor inwoners om aan sport, recreatie of iets cultureels te doen. Deze regeling is voor zowel kinderen als volwassenen! De gemeente komt maximaal €200 euro per jaar tegemoet als u hier recht op heeft.

Scouting is een geweldige activiteit voor gezinnen met beperkte financiële middelen.

Scouting is een van de meest betaalbare buitenschoolse activiteiten die beschikbaar zijn. Er moet wel wat aangeschaft worden aan het begin van het lidmaatschap maar veel is ook tweedehands te verkrijgen. Vraag hiernaar bij de speltakleiding.

Onze vrijwilligers organiseren hun eigen activiteiten en kampen, zodat de kosten zo laag mogelijk worden gehouden. Wij zijn een hechte gemeenschap en richten ons op het ondersteunen van elkaar en het helpen van anderen.

Scouting biedt een breed scala aan vaardigheden die kunnen helpen bij het opbouwen van zelfvertrouwen en het vergroten van de kansen op succes in het leven. Van outdoor-activiteiten tot leiderschapstraining, scouting biedt kansen om te leren en te groeien.


Bij Scouting Tarcisius Ede vinden we het belangrijk dat iedereen toegang heeft tot onze activiteiten.


Als u zich zorgen maakt over de kosten van het lidmaatschap, neem dan contact met ons op. We helpen u graag om de financiële drempels te overwinnen zodat uw kind kan profiteren van de voordelen van scouting.

Hoe werkt het?

Een uitgebreide uitleg kunt u vinden op ededoetmee.nl. Of u hiervoor in aanmerking komt kunt u op de website van de gemeente “uw recht” berekenen. Als uw gezin minder dan 120% van het sociaal minimum verdient, of als u als volwassene een inkomen heeft dat lager is dan 110% van het sociaal minimum, dan heeft u in principe recht op de tegemoetkoming.

U kunt vervolgens de tegemoetkoming aanvragen via Meer Kinderen Meedoen of Meer Volwassenen Meedoen. Mocht u vragen hebben over Ede Doet mee, klik dan hier.