Vrijwilliger worden

Tijd voor avontuur! Word vrijwilliger bij Tarcisius en help jonge mensen zelfverzekerde en verantwoordelijke leiders te worden. Doe mee met De Klusclub, De Klimclub, Het Verhuurteam, of als oudervertegenwoordiger en ontwikkel je vaardigheden met de Scouting Academy terwijl je deel uitmaakt van een hechte gemeenschap. Maak de wereld een betere plek, één scout tegelijk!

Word Leiding / Vrijwilliger!

Leiding gezocht!

Bevers (M/V): Jongens en meiden van 5 – 7 jaar.

RSA (M/V): Jongens en meiden van 15 – 18 jaar.

IJsvogels (M/V): Mannen en vrouwen met een beperking van 18+


Waarom zou ik leiding worden?

Leiding geven bij scouting draagt bij aan je eigen persoonlijke ontwikkeling. Je kunt nieuwe vaardigheden leren, zoals leiderschaps- en communicatievaardigheden. Je daagt jezelf uit om uit je comfortzone te stappen. Vijf goede redenen om het avontuur aan te gaan:

  1. Je krijgt de mogelijkheid om kinderen en jongeren te helpen groeien en hun ontwikkeling te ondersteunen.
  2. In het team van alle leidinggevende werk je samen om programma’s te ontwikkelen en evenementen te organiseren.
  3. Je krijgt creatieve vrijheid om nieuwe activiteiten te bedenken en het programma aan te passen.
  4. Je levert een zinvolle bijdragen aan de vorming van de volwassenen van de toekomst en de maatschappij.
  5. Door het leren van van nieuwe vaardigheden geef jij jouw persoonlijke ontwikkeling een boost!

Leiding geven bij scouting Tarcisius biedt veel leuke en waardevolle ervaringen en is zowel voor de kinderen als voor de leidinggevenden een verrijkende ervaring. Als vrijwilliger bij Scouting ontvang je iedere twee weken het digitale magazine @-scout. Meer informatie in de Brochure: Aan de slag als leiding!


Leeftijd

Er is geen specifieke “beste” leeftijd om leiding te worden bij scouting. De beste leeftijd om leiding te worden bij scouting Tarcisius varieert, maar leidinggevenden zijn vaak tussen de 18 en 30 jaar oud, met een minimumleeftijd van 17. Het is belangrijk om zelfverzekerd te zijn in je vermogen om verantwoordelijkheid te dragen en een voorbeeld te zijn voor kinderen en jongeren. Belangrijker dan leeftijd is motivatie en enthousiasme om kinderen te helpen groeien en persoonlijk te blijven groeien in de rol. Dan ben je nooit te oud!


Wij hebben ruim 60 geweldige vrijwilligers!


Tarcisius Super Klus Club (TSKC)

Als handige ouder ben je van onschatbare waarde voor Scouting Tarcisius Ede! Elke eerste dinsdagavond van de maand om 19:30 komt de TSKC bij elkaar. Als lid van de TSKC draag je bij aan het onderhoud van ons gebouw en terrein, zodat we elke week weer in een veilige en prettige omgeving onze activiteiten kunnen organiseren.

Bovendien werk je samen met andere ouders aan uitdagende projecten en leer je nieuwe vaardigheden. Als klusclublid maak je echt het verschil voor onze scoutinggroep! Meld je aan en draag je steentje bij!


De Klimclub

Als avontuurlijke ouder is de klimclub van Scouting Tarcisius Ede dé plek voor jou! Onze eigen klimtoren van wel vijftien meter hoog biedt een unieke uitdaging en het klimmen in teamverband zorgt voor een echte teambuilding ervaring. Je begeleid kinderen in hun vaardigheden op de klimtoren. Daarbij onderhoud je ook de toren zelf. Een echt avontuur dus!

Als lid van de klimclub heb je daarnaast de mogelijkheid om te klimmen, maar ook om je vaardigheden te verbeteren. En natuurlijk is de klimclub ook gewoon ontzettend gezellig! Sluit je aan bij de klimclub en beleef samen met de kinderen de ultieme klimervaring!


Verhuurteam

Word lid van het verhuurteam van Tarcisius en help Scouting Tarcisius Ede door jouw gastvrijheid en vaardigheden in te zetten voor het beheer van de accommodatie. Je bent verantwoordelijk voor het ontvangen van groepen en zorgt voor een prettig verblijf. Werk samen met een enthousiast team van vrijwilligers en ontwikkel nieuwe vaardigheden terwijl je bijdraagt aan de financiële basis van de scoutinggroep.


Oudervertegenwoordiger

Tarcisius is op zoek naar betrokken ouders/verzorgers die als oudervertegenwoordiger willen optreden. Als oudervertegenwoordiger ben je de stem van jeugdleden in de vereniging en help mee om de groep naar een hoger niveau te tillen.

Een oudervertegenwoordiger heeft stemrecht in de Groepsraad en het Groepsoverleg, vertegenwoordigt de ouders en jeugdleden van de eigen speltak, geeft gevraagd en ongevraagd advies aan het groepsbestuur en is betrokken bij de oudermomenten van de eigen speltak. Ze zijn ook het aanspreekpunt voor andere ouders en helpen bij het vergroten van ouderparticipatie bij activiteiten of evenementen.

De tijdsbelasting voor deze vrijwillige functie is ongeveer twee uur per maand met vier vergaderingen per jaar. Neem contact op voor meer informatie


Scouting Academy

Word vrijwilliger bij Scouting en ontdek een wereld van voordelen! Je krijgt de kans om jouw leiderschapskwaliteiten te ontwikkelen, nieuwe vaardigheden te leren en onvergetelijke ervaringen op te doen. Maar dat is nog niet alles! Als vrijwilliger bij Scouting bouw je ook aan jouw netwerk, ontwikkel je communicatievaardigheden en leer je om te gaan met verantwoordelijkheden.

Bovendien werk je samen met een team van gelijkgestemde mensen. Je draagt bij aan de persoonlijke ontwikkeling van jongeren, terwijl je zelf ook groeit. Via de Scouting Academy volg je de deskundige workshops en trainingen van Team TOET van de regio Neder Veluwe. Word leiding bij Scouting en ontdek wat jij kunt bereiken!


Functieprofielen / vacatures

Een functieprofiel is een document dat de belangrijkste taken, verantwoordelijkheden en vaardigheden voor een functie beschrijft. Het doel van een functieprofiel is om een duidelijk beeld te geven van wat de functie inhoudt en wat er nodig is om succesvol te zijn in die rol. Hier vind je een uitgebreide omschrijving over wat een functie kan inhouden. Dit dient als een voorbeeld voor hoe je een functie zou kunnen bekleden.